Maatwerk in de zorg voor cellen

Het CellCare Health Centre is een behandelcentrum voor gezondheids- en prestatieverbetering op basis van voedingsgeneeskunde, ook wel orthomoleculaire geneeskunde genoemd. Wij hanteren de filosofie dat je gezondheid in belangrijke mate wordt bepaald door wat je eet. Door goed te eten, zorg je goed voor je cellen en is je lichaam minder bevattelijk voor vermoeidheid en ziekte. Voorkomen is beter dan genezen: geen cure maar care.

Het optimaal functioneren van je cellen betekent namelijk vooral ook: sneller en beter herstellen, meer energieproductie in je cellen, een betere concentratie en focus, een betere stressbestendigheid, een betere immuniteit, een betere werking van genetische processen, en zelfs een stabielere persoonlijkheid.

Bij de invulling van je dagelijkse eetpatroon is het dus belangrijk om je cellen te voeden in plaats van te vullen. Geen lege calorieën, maar calorieën die je lichaam van de broodnodige voedingsstoffen voorzien. Gezond eten kan soms echter wel een uitdaging zijn door de relatieve overvloed van bewerkte voeding in ons moderne dieet. Dit dieet bevat meestal hoge gehaltes aan geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetten, en lage gehaltes aan essentiële voedingsstoffen die juist noodzakelijk zijn om goed voor je cellen te zorgen.

Een belangrijk uitgangspunt voor onze geneeskundige behandelingen is Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI). PNEI is de medische wetenschap die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen het brein, het zenuwstelstel, het immuunsysteem, gedrag en hormonen. Lees meer over PNEI.

Advies op maat via diverse testen

Het CellCare Health Centre werkt met verschillende testen om je gezondheid te evalueren, om zo een advies op maat te kunnen maken.

Hoe gaat het in zijn werk?

In het eerste gesprek bij het CellCare Health Centre, de zogenaamde intake, komen je gezondheidsklachten uitgebreid aan de orde, en wordt gezocht naar de oorzaak hiervan en naar eventuele verbanden tussen verschillende klachten. Meer informatie.

Met wie krijg je te maken?

Er werken twee therapeuten binnen CellCare Health Centre. Deze therapeuten zijn medisch geschoold en gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde volgens de principes van de Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI). PNEI is de medische wetenschap die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen het brein, de darmen, het immuunsysteem, de hormonen en de genen.

Therapie op basis van hoogwaardige voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn geconcentreerde voedingsstoffen die allerlei lichaamseigen functies ondersteunen, zoals je energievoorziening, stofwisseling, methylering, de werking van neurotransmitters in je brein, stressbeheersing, regulatie van je genen en nog veel meer. Het inzetten van voedingssupplementen voor de gezondheidszorg staat steeds meer in de belangstelling. Nieuw genetisch onderzoek biedt steeds meer en beter inzicht in onze gezondheid op het gebied van tal van stofwisselingsprocessen en de werking van ons brein en onze darmen. Het CellCare Health Centre houdt de frontlinie voedings- en medische wetenschap voortdurend bij, en baseert de behandeling op dit soort nieuwe ontwikkelingen.

Een afspraak maken

Meer informatie over de behandelingen van het CellCare Health Centre of het maken van een afspraak voor een intake gesprek kan door contact op te nemen met Amy Hoijer, coördinator CellCare Health Centre: amy.hoijer@cellcarehealthcentre.nl, +31 (0) 341 743 992.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

×