Ontwikkelingen omtrent het corona-virus.


Wij volgen de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM op. 

Dit houdt in:

  • de klassengrootte, vanwege de 1,5 meter afstand, is aangepast naar maximaal 14 cursisten
  • de meeste lessen worden ook online aangeboden
  • de lunches, die wij verzorgen, zullen per persoon worden aangeboden
  • wij zorgen dat er voldoende desinfecterende handgel aanwezig is


  • Houd onze social media en de nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws omtrent onze lesdagen.
  • Voor vragen zijn wij uiteraard telefonisch (0341-743993) of per e-mail (info@cellcareacademy.nl) te bereiken.

Educatie voor gezondheidsprofessionals

CellCare Academy geeft sinds 2003 tal van opleidingen, vakgerichte bijscholingen en Masterclasses. Met een rijke ervaring in patroonherkenning en het leggen van verbanden tussen oorzaak en gevolg, maar ook genetica, epigenetica, methylering, functionaliteit van neurotransmitters en science en practice based interventies, heeft CellCare Academy een duidelijke visie op gezondheid en ziekte.

PNEI als fundament

PNEI staat voor; Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie. PNEI is een stroming binnen de gezondheidswetenschappen die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de hormonen en meer, in relatie tot gezondheid en ziekte.

Basisprincipes

Binnen PNEI denk- en werkmodellen draait het om patroonherkenning, oorzakelijke verbanden, werkingsmechanismen en herstellen of optimaliseren van fysiologische processen. Met oog voor een veranderend zorglandschap wordt een belangrijk fundament gevonden in de interactie tussen genetische aanleg (DNA en nutrigenomics) en omgevingsfactoren (epigenetica en methylering). Een ander fundament binnen PNEI-modellen is de functionaliteit van neurotransmitters, immers deze interne communicatie tussen diverse lichaamssystemen een hoge prioriteit heeft bij het herstellen en behouden van gezondheid.

Funtionele benadering

De voortschrijdende inzichten binnen PNEI resulteren in een functionele benadering van geneeskunde, welke complementair is aan de huisartsen- en specialisten geneeskunde. Als gezondheids- wetenschappelijke stroming slaat PNEI een brug tussen medische wetenschap, acute fase geneeskunde en functionele geneeskunde.

Wat kun je ermee in de praktijk?

De benadering vanuit de PNEI biedt de mogelijkheid om succesvolle behandelingen toe te passen op tal van chronische ziektebeelden,
zoals o.a. stofwisselingsgerelateerde-, ontstekingsgerelateerde-, hormoongerelateerde-, en neurodegeneratieve aandoeningen en ontwikkelingsproblemen. Als het gaat om gezondheid, biedt PNEI ook preventie, herstel en optimalisatie op het gebied van arbeid en sport (werknemers, managers, directeuren, ‘healthies’, serieuze sporters en professionele atleten). De praktijk leert dat maatwerk de sleutel is voor het effectief behandelen en begeleiden van zowel chronisch zieken als van gezonde mensen die streven naar een optimale gezondheid.

PNEI-Ortho

Kennis over basale nutriënten zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren vormt een essentiële basis van de orthomoleculaire geneeskunde. In de PNEI-Ortho Basis opleiding leer je welke nutriënten een belangrijke rol spelen bij een vijftal belangrijke lichaamsprocessen die een centrale invloed uitoefenen op de algehele gezondheid. Meer informatie.

PNEI-Basis

Deze post-HBO opleiding leert je de basis van de Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie, de wetenschap die zich bezig houdt met de relaties en verbanden tussen het brein, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de hormonen. Meer informatie.

PNEI-Advanced

Deze vervolgopleiding van de PNEI-Basis geeft een verdieping van het medisch denken en handelen. Meer informatie.

Docenten

CellCare Academy beschikt over drie ervaren docenten, die allen veel praktijkervaring hebben op hun eigen specifieke werkgebieden,
die vallen binnen de principes van de
Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI).  Meer informatie.

Accreditatie

Voor alle opleidingen en bijscholingen van CellCare Academy is accreditatie aangevraagd ofwel verkregen, bij de volgende organisaties:

MBOG

De Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde is een vereniging die zich als voornaamste doelen heeft (1) het bevorderen van de deskundige uitoefening van de Orthomoleculaire Geneeskunde; (2) het bekendheid geven aan de Orthomoleculaire Geneeskunde; (3) het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de Orthomoleculaire Geneeskunde, en (4) het dienen van de maatschappij en beroepsbelangen van de leden van de vereniging.

KTNO

Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen. Door samenwerkingsverbanden op te zoeken met de beste opleiders binnen de natuurgerichte zorg in Nederland. Door opleidingen, bij- en nascholingen, cursussen en workshops onafhankelijk en dus ongekleurd te toetsen. Door opleidingen op een heldere manier in beeld te brengen, zodat het ook echt opgepikt kan worden door anderen. Kortom, door de verbinding tussen therapeut en opleider te optimaliseren!

VBAG

De Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze werd in 1984 opgericht om de kwaliteit van de complementaire geneeswijzen in Nederland beter te kunnen bewaken en te bevorderen. Dit gebeurde door uitsluitend therapeuten toe te laten die een door de VBAG erkende opleiding hadden gevolgd. In de loop der jaren zijn er steeds meer eisen bijgekomen, enerzijds door ons als vereniging zelf, anderzijds door de zorgverzekeraars. Het gevolg hiervan is dat wij nu de grootste beroepsvereniging binnen de complementaire geneeswijzen in Nederland zijn.

BATC

De Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) heeft inmiddels een bolwerk kunnen vormen van meer dan duizend therapeuten, die zich als groep sterk maken voor een gezonde maatschappij en meer erkenning voor de natuurgerichte zorg. BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeuten leveren dagelijks hun unieke bijdrage door een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden aan hun cliënten. Deze hoogwaardige kwaliteit van zorg kunnen wij garanderen doordat BATC therapeuten breed geschoold zijn, minimaal vijf verschillende werkvormen hanteren en volledig werken volgens de vijf natuurgerichte principes.

NVST

Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten is een professionele beroepsvereniging voor therapeuten die met diverse manuele technieken op het lichaam werken.

LVNG

De Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) is in 1989 opgericht omdat er behoefte was aan een dynamische beroepsvereniging voor therapeuten binnen de natuurlijke gezondheidszorg. De doelstelling van de vereniging is het bevorderen en ontwikkelen van de natuurlijke gezondheidszorg in Nederland en daarnaast, het streven naar wettelijke erkenning van de natuurgeneeskundig therapeut. De LVNG onderscheidt zich van andere beroepsverenigingen omdat zij gekozen heeft voor de aanwezigheid van meerdere specialismen binnen één vereniging.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

×