PNEI-Ortho


Kennis over basale nutriënten zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren vormt een essentiële basis van de orthomoleculaire geneeskunde. In de PNEI-Ortho opleiding leer je welke nutriënten een belangrijke rol spelen bij een vijftal belangrijke lichaamsprocessen die een centrale invloed uitoefenen op de algehele gezondheid. In vier lesdagen worden de volgende vijf belangrijke lichaamsprocessen - en daarbij betrokken nutriënten - behandeld: methylatie, energieproductie, detoxificatie, neurotransmitterfunctionaliteit en de basale werking van het immuunsysteem.

In deze opleiding staat (basis)kennis omtrent de vijf genoemde processen en de nutriënten die hierin een belangrijke rol vervullen centraal. Daarnaast wordt ook ingegaan op:

•Doseringen van relevante nutriënten;

•De juiste keuze maken tussen verschillende vormen van vitaminen en mineralen;

•Hoe tekorten te herkennen en deze aan te vullen met voeding en voedingssupplementen;

•Hoe u klinisch onderzoek doet naar vitaminen en mineralen.

Na deze opleiding begrijp je in grote lijnen welke nutriënten betrokken zijn bij vijf belangrijke lichaamsprocessen, en kun je deze kennis gebruiken om een basisstrategie op te zetten.

"Deze opleiding vormt een integraal onderdeel van de PNEI-Basis opleiding."

Het lesmateriaal voor deze opleiding bestaat uit hand-outs van de presentatie en een specifiek voor deze opleiding samengesteld lesboek.

De opleiding kan, indien gewenst, afgesloten worden met een schriftelijk examen. Na het succesvol behalen van dit examen ontvang je een diploma. Kies je er niet voor om het schriftelijk examen af te leggen, dan ontvang je een certificaat.

Voor wie

                                                                                      Deze opleiding is uitermate geschikt voor mensen die zich willen oriënteren in de orthomoleculaire geneeskunde, maar ook voor mensen die zich verder willen bekwamen in dit bijzondere vak. Doordat de theorie achter de werkings-mechanismen helder en begrijpelijk wordt uitgelegd, en er veel interactie mogelijk is in de lessen, is deze cursus zeer geschikt als instapcursus in opbouw naar de PNEI-Basis opleiding.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij MBOG, KTNO (VBAG, BATC, NVST, LVNG).

Data 

Voor de opleiding PNEI-Ortho zijn nog geen nieuwe geen nieuwe datums bekend. 

Kosten

  • Deze opleiding is vanaf 01 mei 2018 vrijgesteld van BTW.
  • De deelnamekosten aan deze vierdaagse opleiding bedragen € 540,
  • Koffie, thee, fruit, lunch en lesmateriaal zijn hierbij inbegrepen.
  • De kosten voor het schriftelijke examen bedragen € 275,-
  • Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

    ×