PNEI-Basismodules

Leefstijlgeneeskunde is een groeiende tak binnen de gezondheidszorg waar voeding, gedrag, biochemie en leefstijl samenkomen.

Voor beginnende zorgprofessionals heeft CellCare Academy een aantal PNEI-basismodules samengesteld waarin ‘must-knows’ van leefstijlgeneeskunde, gezondheidswetenschap en orthomoleculaire geneeskunde samenkomen. Vanwege de vele praktische voorbeelden en behandeladviezen zijn deze modules ook zinvol als verdieping voor ervaren behandelaars.

1. BASICS VAN GEZONDHEIDSWETENSCHAP

Leer de basisprincipes van het werken en denken als een gezondheidswetenschapper en leer patronen herkennen voordat gezondheidsklachten ontstaan. 

3. METHYLATIE EN GENEXPRESSIE

Methylatie is net zo belangrijk als water en zuurstof, kortom essentieel voor iedere cel, ieder seconde van je leven. De invloed herkennen van methylatie op het ontstaan van klachten is een must voor iedere zorgprofessional. Deze module leert je alles over nature en nurture en hoe specifieke genen kunnen worden vertaald naar effectieve behandelstrategieën.

 5. ADAPTATIELEER EN PRESTATIEVERBETERING

Het verbeteren van prestatie- en herstelvermogen van sporters, of mensen die beroepsmatig zware fysieke inspanningen leveren, wordt in deze module verbonden aan de principes van homeostase en allostase. Dirk brengt deelt verder zijn ervaringen met zeer effectieve en interessante strategieën in de professionele sportwereld, waaronder de Championsleague en Rico Verhoeven.

 

2. DE GUT-BRAIN-IMMUNE AS

De darm, het immuunsysteem en de hersenen staan voortdurend met elkaar in verbinding. Een verstoring binnen dit systeem herkennen en adequaat behandelen is essentieel binnen leefstijlgeneeskunde.

4. DE HORMOONASSEN

Het endocriene systeem bestaat primair uit de onderlinge invloed van de HPT (schildklier)-as, de HPA (bijnier)-as en de HPG (gonaden)-as. Fysiologie en pathofysiologie herkennen is de kern van deze module. Natuurlijk wordt ook uitgebreid ingegaan op praktische behandelstrategieën.


1. BASICS VAN GEZONDHEIDSWETENSCHAP

Leer de basisprincipes van het werken en denken als een gezondheidswetenschapper en leer patronen herkennen voordat gezondheidsklachten ontstaan.

Deze module gaat in op het verbinden van verschillende disciplines, waardoor een behandelmodel ontstaat, die we de CellCare Methode noemen. Binnen deze methode worden verbanden gelegd tussen het functioneren van o.a. de psyche, het zenuwstelsel, het hormoonsysteem en het immuunsysteem. Dit wordt samengevat in de discipline genaamd PNEI.

Omdat geen enkel van deze systemen zelfstandig kan functioneren, wordt de hedendaagse zorgprofessional uitgedaagd onderliggende patronen te herkennen, om effectief te kunnen behandelen. Deze patroonherkenning is het fundament van alle educatieprogramma’s van CellCare Academy.

Deze module gaat verder o.a. dieper in op de plaats van voeding binnen de gezondheidswetenschap, het kunnen berekenen van voedingsenergie,

verbeteren van energiemanagement en lichaamsgewicht, energy expenditure in de westerse maatschappij en energiemechanismen binnen het brein.

Eveneens wordt uitgebreid aandacht besteed aan de wetenschappelijke methode​, evidence based practice​, good academic practice en het vertalen van onderzoek naar een effectieve behandelstrategie.

Data

Iedere module is afzonderlijk te volgen, maar ze vormen samen ook een geheel.

Vanaf heden is het ook mogelijk deze lessen online te volgen.


2020
Module 113 & 14 februariBasics van gezondheidswetenschap
Module 218 & 19 juniDe Gut-Brain-Immune AS
Module 302 & 03 juliMethylatie en Genexpressie
Module 403 & 04 septemberDe Hormoonassen
Module 501 & 02 oktoberAdaptatieleer en Prestatieverbetering
2021
Module 107 & 08 januariBasics van gezondheidswetenschap
Module 204 & 05 februariDe Gut-Brain-Immune AS
Module 311 & 12 maartMethylatie en Genexpressie
Module 415 & 16 aprilDe Hormoonassen
Module 527 & 28 meiAdaptatieleer en Prestatieverbetering


Tijden

  • De lesdagen zijn van 9:00 uur tot 16:30 uur


Kosten

  • De deelnamekosten op locatie bedragen € 290,- per module en zijn inclusief, koffie, thee, fruit, lunch en lesmateriaal.
- 20% korting bij inschrijving voor alle 5 de modules*
- 10% korting bij inschrijving voor 4 van de 5 modules*
  • Deelnamekosten online bedragen € 250,- per module en zijn inclusief lesmateriaal.
  • Bij afmelding tot 3 weken voor aanvang zijn er geen kosten verschuldigd.
  • Na afloop ontvang je een certificaat.


Accreditatie

  • Voor deze modules is accreditatie aangevraagd bij de MBOG, KTNO (VBAG, BATC, NVST, LVNG).


* Schrijft u in voor 4 of 5 modules ineen, dan worden deze op 1 factuur gefactureerd. Indien er een van de modules door u wordt geannuleerd, vervalt de korting.


Inschrijven

Inschrijven kan hier

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

×