Masterclass Neurotransmitters

In deze 3-daagse Masterclass wordt er veel aandacht besteed aan een nieuwe manier van kijken naar de functionaliteit van neurotransmitters op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en de vertaling naar de praktijk. CellCare Academy heeft de kennis van neurotransmitters, van theorie tot praktische behandelmogelijkheden, van herkennen tot uitleg en motivatie voor je cliënt/sporter, gebundeld in deze 3-daagse Masterclass. Van A tot Z, alles komt voorbij. De nadruk ligt op de praktische toepasbaarheid, zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Als sport- en gezondheidscoach ben ik dagelijks bezig met het begeleiden van coaches naar optimaal presteren: zowel in hun dagelijks leven als in de opbouw naar (top) sportprestaties. En dat is een complexe puzzel. Balans en herstel zijn zeer bepalend in het succesvol maken van deze puzzel. De Masterclass Neurotransmitters heeft mij inzicht en praktische tools gegeven om op een innovatieve manier de persoonlijke balans in beeld te brengen en waar nodig bij te sturen. De enorme knowhow in dit vakgebied is voor een coach een verrijking en naar mijn mening een essentieel puzzelstuk in het coachen naar topprestaties.

Lars Karmelk, larskarmelk-sportbegeleiding.nl

Voor wie

Deze Masterclass is bedoeld voor alle behandelaars en praktijkhouders met een (para)medische opleiding: Artsen, Verpleegkundigen, Psychologen, Fysiotherapeuten, Sportinstructeurs, Mental coaches, Trainers, Neurofeedbackers, Osteopaten, Mesologen, PNI-therapeuten en Natuurgeneeskundigen. De opleiding is dus geschikt voor alle enthousiaste beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, die op zoek zijn naar meer inzicht in en begrip van de vele niveaus van het menselijk functioneren.

Inhoud

De neurotransmitters Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine spelen dagelijks, gedurende het 24-uurs waak-slaap ritme, een onderling spel. De werking van deze neurotransmitters is bepalend voor de interne communicatie, en de werking van je zenuwstelsel. Ook zijn ze van essentieel belang voor de besturing van je immuunsysteem, je gedrag, gevoel en denken, en je darmwerking. Kortom, ze spelen een rol bij je totale fysieke functioneren. Enerzijds leidt een optimaal functioneren van neurotransmitters tot een hoog prestatievermogen, anderzijds leidt een verstoord functioneren tot een verminderd herstelvermogen. De vier primaire neurotransmitters blijken de sleutel tot beter presteren te vormen, zoals bijvoorbeeld in sport, werken en studeren. Daarnaast vormen ze de sleutel tot sneller herstel na zware fysieke en mentale inspanningen, maar ook bij chronische ontstekingsbeelden, neurologische aandoeningen, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen en diverse vormen van kanker.

Neuro4Profiel methodiek

Tijdens de Masterclass wordt er aandacht besteed aan de zogenaamde Neuro4Profiel, een test die gebaseerd is op de Braverman assessment. De vier primaire neurotransmitters kunnen met de Neuro4Profiel omgezet worden in een functionele score. Het is één van de weinige, uitgebreide testen, die zowel inzicht in de werking van je brein en gedrag, als in je fysiek functioneren geeft. De Neuro4Profiel methode bevat een door CellCare Academy ontwikkeld algoritme. Deze methode geeft inzicht in de activiteiten en onderlinge balans van de primaire neurotransmitters, en dient als basis voor een op maat gemaakte behandeling.

Data 


Deze driedaagse masterclass Neurotransmitters wordt in Putten gegeven op de volgende dagen:

 2020

  * 16, 17 januari & 6 maart

  * 10, 11 september & 29 oktoberDag 19:00 - 16:30 uur
 • Neurotransmitters: pathways, grondstoffen, co-factoren
 • Functionele kenmerken: Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine
 • Neuro4Profiel algoritme: interpreteren en herkennen
 • Patroonherkenning 1: PNEI basis model, presteren en herstellen, effectiviteit van behandeling verhogen
Dag 29:00 - 16:30 uur
 • Neurotransmitter-diagnostiek: aminozuren, organische zuren, bloed
 • Invloedsfactoren: methylering, MTHFR, GSH, homocysteïne en taurine, darm, hormonen, lever, genen, voeding
 • Patroonherkenning 2: stress, werk, studie, sport, ziekte, kanker
 • Behandelstrategieën 1: Neurotransmitter Essentials, aminozuren, kruiden
Dag 39:00 - 16:30 uur
 • Patroonherkenning 3: geavanceerde interpretaties, ziektebeelden, kinderen ADHD, autisme, angststoornissen, slaapstoornissen, neurologische aandoeningen, Alzheimer, Parkinson
 • Behandelstrategieën 2 : protocollen, voedingsinterventies, optimaal doseren, geneesmiddelen interactiesKosten

 • Deze masterclass is vanaf 01 mei 2018 vrijgesteld van BTW.
 • De deelnamekosten aan deze masterclass bedragen  € 435,-.
 • Deze kosten zijn inclusief, koffie, thee, fruit, lunch en lesmateriaal.
 • Bij afmelding tot 3 weken voor aanvang zijn er geen kosten verschuldigd.

Accreditatie

Deze masterclass is geaccrediteerd door de MBOG & KTNO (VBAG,BATC,NVST, LVNG, CAT).

Kenmerken

 • Na deelname aan deze masterclass ontvang je een certificaat.
 • Niveau HBO

Inschrijven

Inschrijven kan hier 


Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

×