Docenten

CellCare Academy beschikt over drie ervaren docenten, die allen veel praktijkervaring hebben op hun eigen specifieke werkgebieden, die vallen binnen de principes van de Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI).

Theodoor Scheepers

De heer T.M.M.Scheepers, Ing. is algemeen directeur Pro Health Medical. Theodoor heeft na zijn HBO opleiding medisch analytische chemie 10 jaar in het het Laurentiusziekenhuis zijn ervaring opgedaan. Zowel klinische chemie, hematologie als endocrinologie afdeling doorlopen. Daarna aan de Hogeschool in Heerlen de opleiding Milieukunde afgerond. Vandaag de dag directeur van het laboratorium “Pro Health Medical” in Weert. 25 jaar geleden heeft hij het Laboratorium Pro Health opgestart. In de tussentijd 12 jaar de leiding gehad over het ISO 17025 gecertificeerde microbiologische laboratorium Food en Water Control. De medische tak van de organisatie is verder uitgebouwd en in 2010 is het laboratorium internationaal samen gaan werken om een volledig pakket aan diagnostiek te bieden. Theodoor Scheepers is een van de researchers op het gebied van de ziekte van Lyme en maakt zich sterk voor nieuwe en betere diagnostiek voor het opsporen van deze infectieziekte.

Hij is enkele jaren lid geweest van de medische adviescommissie van de Lyme Vereniging Nederland, actief lid van de Deutsche Borreliose Gesellschaft, de ChroniMed Lyme werkgroep in België en de werkgroep Lyme van de artsenvereniging AVIG. In samenwerking met de Universiteit Wageningen, Nijmegen en Catharina ziekenhuis Eindhoven onderzoek verricht naar voedingsreacties bij ADHD kinderen. In 2011 gestart met onderzoek naar neurologische afwijkingen als gevolg van chemische luchtverontreinigingen, virale en microbiële infecties. Als hobby een post universitaire cursus in de Clinical Neurology and Nutrition gevolgt aan het Carrick Institute te Florida USA. Hij geeft nascholingscursussen en lezingen door heel Nederland aan diëtisten, artsen en behandelaars. Heeft een internationale samenwerking met Prof. Dr. Vera Stejskal uit Stockholm, Prof. Dr. Pachmann uit Duitsland en Prof. Dr. Schijns uit Nederland.

Dirk Zoutewelle

Dirk is een gepassioneerde therapeut met een rijke praktijkervaring. In de afgelopen 20 jaar heeft hij van kinderen met ontwikkelingsstoornissen tot topsporters, van genetische ziektebeelden tot tal van vormen van kanker, van psychiatrische tot chronische aandoeningen behandeld, gebaseerd op PNEI. Dirk vertaalt wetenschappelijke kennis naar epigenetische herstelprogramma’s en heeft aangetoond dat de grenzen van mogelijkheden om te genezen of om beter te presteren vele malen ruimer zijn dan wordt verondersteld.

Vanuit Dirk’s eigen verleden als sporter en de ziekte (darmkanker) die hij zelf heeft overwonnen, zijn de PNEI principes leidend geworden voor zijn manier van leven. Naast PNEI is zijn andere passie het bestuderen van relevante medisch wetenschappelijke kennis en het delen van deze kennis met toehoorders in het binnen- en buitenland. Zo is Dirk een graag geziene spreker op symposia, congressen en trainingen voor zowel de beginnende als gevorderde gezondheidsprofessionals, maar ook voor coaches, stafleden en sporters. Voor deze laatste groep spreekt Dirk namens de World Footbal Academy over voedingsstrategieën.

In 2003 is Dirk gespecialiseerde opleidingen gaan vormgeven en doceert hij PNEI aan medisch en paramedische professionals via de CellCare Academy. Dirk doceert sinds een aantal jaren ook op het gebied van nutrigenomics and physiogenomics.

Igor Dijkers

Igor besloot na afronding van zijn studie biologie (Wageningen Universiteit) om in Engeland de universitaire opleiding tot chiropractor te volgen. Wat hem zeer aansprak was de centrale rol van het zenuwstelsel in de chiropractische benadering. Direct na het afstuderen (cum laude) koos hij er dan ook voor om zich naast voltijds werk in de praktijk via het gerenommeerde Carrick Institute verder te verdiepen in neurologische diagnostiek en applicaties. In 2007 legde hij met goed gevolg het examen af tot Diplomate of the American Board of Chiropractic Neurology. Daarnaast is heeft hij meerdere Fellowships van de American College of Functional Neurology in Vestibular rehabilitation (2010) Neurochemistry and Nutrition (2012), Brain Injury and Rehabilitation (2016). Verder heeft hij de PNEI advanced course met goed gevolg afgelegd. Tevens is hij voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, voorzitter van de Special Interest Group in Neurology (European Chiropractic Academy). Igor is heeft lezingen gegeven over chiropractie en functionele neurologie aan het LUMC, AMC, European Chiropractic Union, Nederlandse Chiropractoren Associatie en World Federation of Chiropractic en is sinds 2016 gastdocent bij cellcare. Naast de gangbare chiropractie praktijk heeft hij met zijn directe collega een gericht trainingstraject opgezet voor kinderen met neuro-ontwikkelingsproblemen en voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel m.n. concussie. Ze hebben hierover op verschillende congressen posters gepresenteerd. Uitgangspunt is een integratieve aanpak waarbij het concept neuroplasticiteit centraal staat. Igor is een van de docenten van de PNEI Gevorderd opleiding, waarin hij zal ingaan op het vakgebied van de Functionele Neurologie. Er wordt uitvoerig stil gestaan bij de vraag hoe we het centrale zenuwstelsel kunnen evalueren vanuit low-tech fysiek onderzoek en hoe dit te koppelen aan anamnese bevindingen. Casuïstiek en indicaties voor rode vlaggen komen aan bod. Veelvuldig voorkomend misdiagnoses worden uitgelicht en direct te implementeren praktische testen komen aan bod.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

×